Deprem - Yangın Tatbikatımız

Deprem - Yangın Tatbikatımız

Okulumuzda deprem ve yangın tatbikatlarımızı gerçekleştirdik.

07.03.2020 206

Tatbikat öncesi Müdür Yardımcılarımız Sayın Mehmet SELVİ ve Sayın Hüseyin ÇAKIR sınıfları tek tek dolaşarak yapılacak tatbikat öncesi öğrencilerimizi bilgilendirdi. Daha sonrasında gün içerisinde ansızın çalan 1. alarm ile öğrencilerimiz ile deprem anını canlandırdık. Öğrencilerimiz sıra ve masaların altına çök kapan pozisyonuna geçerek kendilerini güvene aldılar.

Ansızın çalan ikinci alarm ise bir yangının habercisiydi. Öğrencilerimiz hızlı adımlarla sınıfları boşaltarak okul bahçesindeki toplanma alanına hareket ettiler. Daha sonra müdür yardımcılarımız yangına müdahaleyi göstermek için  bir araya topladıkları kağıtları bir kutunun içinde yakarak yangın tüpü ile müdahale yöntemini gösterdiler. Sonrasında her sınıftan seçilen birer öğrenci gelerek yangın tüpü ile yangına başarılı bir şekilde müdahale ettiler.

Tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için çaba harcayan başta Müdür Yardımcılarımız Sayın Mehmet SELVİ ve Sayın Hüseyin ÇAKIR'a, değerli öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Unutmayalımki önceden hazırlıklı olmak hayat kurtarır.

Tatbikat fotoğraflarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

meb_iys_dosyalar/61/07/743293/fotograf_galerisi_2784632.html