#Nice100YıllaraİstiklalMarşımız

12' Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşımız Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı dizelerle kayıtlara geçti. İşgal altında geçen yıllarda halkın ve ordunun moral gücünü arttıracağı düşünülerek marş yarışması düzenlenmiştir. Biz de bir nebze bu ruhu yaşatmak için öğrencilerimiz arasında İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması düzenledik. Öğrencilerimiz tarafından çok ilgi gören bu yarışmanın finali Türkçe Öğretmenlerimiz Esra KORAL, Merve Nur KALYON İngilizce Öğretmenimiz Yeliz ŞAHİNLER, Fen ve Teknoloji Öğretmenimiz Hülya KARAKAŞ'ın jüri üyeliğinde 10 Mart Çarşamba günü okulumuz çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.

11.03.2021 217

Öğrencilerimizin marşımızı sahiplenerek okuması içimizdeki vatan millet sevgisini harekete geçirdi. 100 yıl önce yazılan İstiklal Marşımızın dizelerini yüreğimizde hissederken kahraman ecdamızın bizlere bu cennet vatanı ne şartlar altında emanet ettiğini bir kez daha anlamış olduk. 12 Mart Mehmet Akif ERSOY'u anma , İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. Yılını anma programımız ve ödül törenimiz 12 Mart Cuma Günü 10:00'da okulumuz çok amaçlı salonunda gerçekleştirilecektir. Jüri üyesi öğretmenlerimize teşekkür eder, yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi şimdiden tebrik ederiz.